Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Сочни кюфтета

Необходими продукти

500 г кайма

1 бр. картоф

1 глава лук

2 бр. яйца

4 с.л. овесени ядки

2 пълни шепи магданоз или други зелени билки

сол, черен пипер

по желание чили

Начин на приготвяне

Картофът, лукът, яйцата, магданозът и подправките се слагат в блендер и се пюрират до еднородна течност. Изсипват се в каймата и се омесва добре. Поръсват се овесените ядки и се меси, докато каймата стане лепкава. Покрива се и се оставя в хладилник поне половин час, а може и до другия ден.
От каймата се оформят кюфтета с желаната големина, които може да се опекат на скара, във фурна или в тиган.

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *