Home-p1-728×90

Супа от моркови и целина

Необходими Съставки

моркови – 3 бр.

целина – 1 глава, не много голяма

лук – 1 глава

масло – 2 с.л. + 1 бучка като орех

сол

черен пипер

грис – 3 с.л. равни

масло

яйца – 1 – 2 бр.

кисело мляко – 1/2 ч.ч.

мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените предварително моркови, целина и лук на кубчета и ги задушете в 2 с.л. масло в тенджера, като добавите и 1 к.ч. вода.

След като омекнат, посолете и залейте с около 5-6 ч.ч. вода.

След като са готови зеленчуците, добавете гриса, който предварително сте запекли на сух тиган и разбъркайте с парче прясно масло.

След 7-8 минути застройте внимателно супата с разбитите отделно яйца и кисело мляко. Може да я пасирате, а може да я поднесете и така.

Овкусете супата с още сол и черен пипер и по желание – пресен магданоз.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *