Home-p1-970×90

Супа топчета

Необходими продукти:
250 г кайма
магданоз
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко
1 буркан домати (обелени и нарязани надребно)
1 ч. л. чубрица
1 парче целина
1 морков
1 глава лук
1 яйце
1 к. ч. ориз
брашно за овалване

Начин на приготвяне:
Супа топчета по селски Каймата се омесва с 1/2 ч. ч. ориз, яйце, малко магданоз, настъргана на ренде глава лук и малка част от чубрицата. Посолява се и се оформят топчета. В тенджера с 2 л студена вода се поставят останалите зеленчуци, нарязани наситно (лук, морков, целина). Посолява се и след като кипне, супата ври 10 минути на тих огън.След това се поставят оваляните в брашно топчета и доматите. Ври още 10 минути. Прибавя се оризът. Към края се подправя с чубрица и листа целина. Киселото мляко се разбива с жълтъка, налива се малко от бульона. Застройката се сипва в супата и тенджерата се сваля от котлона. Супата се сервира и се поръсва с нарязан наситно магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *