Съпругата на частния съдия-изпълнител Шукри Дервиш нападна джипи, рита я по тялото, сипе обиди

Съпругата на частния съдия-изпълнител Шукри Дервиш е нападнала джипито д-р Десислава Славова по време на дежурство в неотложния кабинет в МДЦ „Рубидент Медика“ – Благоевград. Пострадалата лекарка, която е специалист по вътрешни болест с 36-годишен опит, е в шок от случилото се, тя е със синини и наранявания по ръцете и краката, освидетелствана е от съдебен лекар и внася жалба в полицията и прокуратурата.

„Съпругата на Шукри Дервиш ме обиждаше с цинични думи, налетя ми на бой, заключи ме в кабинета, стоях под ключ близо 20 минути, взе апарата за ЕКГ и избяга с него, като лиши пациенти от жизненоважна апаратура…”, това каза вчера д-р Славова, която превъзмогна шока и разказа:

„Случилото се е преди всичко много грозна гледка за детето й, то видя как тя ме блъска и ме заключи, стоеше вцепенено, дори не говореше. Тази жена се чувства властна и безнаказана, позволи си да извърши деяния, които са необясними, посегна ми по време на изпълняване на служебните ми задължения.

Бях дежурен лекар в неотложния кабинет на 25 май /четвъртък/, около 16,30 часа влезе една госпожа, която беше с дете, видимо на възраст около 4-6-годишно момиченце. По същото време в кабинета бях сама, в съседния кабинет имаше дежурен лаборант и санитар. Поздравих с добър ден и тя също отговори. Попитах какъв е здравословният проблем, тогава госпожата поясни, че са от Гоце Делчев и личният им лекар е там, идват за преглед на детето. Каза, че тя не е болна и няма сериозни оплаквания, има лека хрема. Тогава съвсем спокойно й отговорих, че в този кабинет се обслужват пациенти на лични лекари от Благоевград. Тези лица, чиито семейни лекари нямат скючен договор и имената им не са поставени на графика на входната врата, заплащат по утвърден ценоразпис 20 лв. Съответно за лекарския преглед им се издава касов бон /бележка/.

Тя ме погледна и отговори, че нея това не я интересува. Учтиво продължих да й обяснявам, че техният личен лекар е в друг район. Тогава тя нагло ме погледа и каза: „Да ви платя?! Вие за ненормална ли се смятате?”. Отговорих, че съм нормален човек, и се опитах пак да й обясня, че тя не плаща на мен, има определени правила. Тогава започна да обяснява, че е платежоспособен човек и ако трябва, 50 лв. ще заплати, и започна да заплашва, че сега ще извади телефона си и ще ме заснеме и публикува. И в този момент започна да използва нецезурни думи, да ме обижда, че съм „идиотка”… Всичко това става пред погледа на детето, което кротко стоеше встрани и мълчеше.

Кабинетът е разделен на две, влязох в другата стая до чешмата и в този момент тя дръпна вратата и ме заплаши: „С вас ли ще се разправям, сега отивам да взема фотоапарат и ще доведа журналисти да ви снимат…”, в същия момент видя, че на вратата има ключ, и го завъртя. Останах заключена, но тъй като вратата е стъклена, видях, че сложи ключа в чантата си, и започна да крещи: „Чуваш ли ме, ма… сега ще ви взема ЕКГ-то”. Запазих самообладание и за пореден път се опитах да й обясня да не прави глупости, но тя взе апарата и го изнесе навън.

По същото време осъзнах, че не мога да натисна паник-бутона, за да пристигнат служители на реда, защото той е в другия кабинет, телефонът ми също бе в прибран в чекмеджето и аз стоя унизена и беззащитна. В същия интервал от време около 20 минути отвън нямаше други пациенти. По принцип най-често идват родители, които водят децата си след детска градина за преглед около 17,00 часа. Стоях сама и заключена, след 15-20 минути същата жена се върна и  започна с юмруци и ритници да чука по стъклената врата и да крещи: „Отвори ма!”.

Аз мълча, нищо не казвам, защото виждах, че е много агресивна, а и ключа тя го постави в чантата си. В един момент се досети, остави чантата на бюрото, извади ключа и отключи. Аз стоях до вратата, тя влезе и ме блъсна назад със сила, започна да ме драска, удряше с краката и ръцете по тялото ми. Тя е едра и силна жена, полетях и се ударих в мивката, от там ме блъсна в кушетката, ударих коляното си и глезена, повали ме на кушетката и продължи с ударите…

И в същия момент влезе пациент, мъж, който бил за изследвания в лабораторията и чул виковете й. Притече ми се на помощ и започна да я пита: „Ти какво правиш на лекарката?”. Хвана я, но не можеше да я отскубне от мен. Не можех сама да я отблъсна от себе си, защото тя наистина е много силна жена, единствено за да се отърва от ударите й, я бях хванала за блузата.

Благодарение на този пациент се отървах от ударите й. Чула шума, пристигна и лаборантката, но нападателката се промуши и избяга, нямахме време да реагираме с обаждане до полицията. След като си отиде, започнах да налагам окървените си ръце с компреси, цялата бях одраскана и посинена, сега вече окървавените следи избледняха. Държах ръцете си под течаща вода, за да овладея отока, не можех да си свивам пръстите, коляното ми още е с оток…

Няколко часа след деянието й съпругът й си позволил да безпокои собствениците на МДЦ „Рубидент“ с мотив, че същия ден е отказан лекарски преглед, въпреки че по време на разговора й поясних, че ако не желае да заплати при нас, може да отиде при педиатър, който тя си избере.

Досега в моята 36-годишна пратика никога не съм нагрубявана или нагрубявала пациент, независимо какъв е бил. Вадила съм червеи от рани, на всеки съм помогнала, имам 2000 души в пациентската си листа, от тях близо 400 са от ромски произход и някои не са здравно осигурени. Никога досега не са се държали по този начин, както тази жена.

Огорчена и унизена съм и затова си позволявам да разкажа, защото тази жена няма уважение към другите хора, сега се случи на мен, утре може да е потърпевш друг. Тя смята, че е над закона, на практика изнесе апарат от лечебното заведение, лиши пациенти от достъп до лекарска помощ.

Синът ми д-р Христов работи в болница в София, не посмях да му съобщя за случилото се, не искам да го замесвам. Той е здрав физически, тренирал е смесени бойни изкуства, има и приятели и не трябва да ги набърквам в тази ситуация. Внасям жалби и очаквам компенетните органи да си свършат работата”, заключи д-р Славова.

Репортер на в. „Струма“ се свърза по телефона със съпругата на Шукри Дервиш – Хава. Ето какво разказа тя за случилото се:

„Не искам да се забърква името на съпруга ми, който е публична личност, поради това не подадох жалба, както и не сигнализирах в медиите, въпреки че първоначално бях твърдо решила.

И друг път съм ходила с децата си, които са на 3 и 6 години, за преглед в неотложния кабинет в МДЦ „Рубидент“, никога до този момент не ни е отказван преглед. Тази лекарка, която не се представи и аз не знам името й, отказа да прегледа детето ми. 6-годишната ми дъщеричка бе с висока температура, втрисаше я и аз дори я бях облякла с яке и шапка.

Щом разбра, че сме от Гоце Делчев, започна да обижда какви сме на етническа основа и защо си водим децата тук. Отказа с мотив, че не е педиатър, и ни изпрати да отидем в стоматологията, където имало специалисти по детски болести. Жената бе на години и имах доверие към нея, затова настоявах тя да прегледа дъщеря ми. Притеснявах се за детето ми и я попитах каква Хипократова клетва са полагали като лечители, щом като не изпълняват задълженията си. Опитах се да й обясня, че и друг път съм водила детето си на преглед в същия кабинет, но тя отказа.

Разбира се, че за мен не е проблем да заплатя 20 лв., но тук въобще не ставаше въпрос за заплащането. Тя ме дръпна към тази стая, а някакъв непознат мъж дойде да ни разтърве, хвана и раздърпа блузата ми. Мъжът ни разтърва. Не съм изнасяла навън никакъв апарат, за какво ми е, достойнството ми не ми позволява да се занимавам с такива действия. Може всичко да се види на камерите, тази лекарка не изпълни хуманната си професия.

Д-р Лидия Багашева оказа лекарска помощ на дъщеря ми в Медицинския център, който се помещава в сградата на поликлиниката. При лекарския преглед установи, че е с гнойна ангина, и назначи лечение. Там също се заплаща, спокойно ми обясниха и съответно платих за прегледа. След случая ще преместя детето си при личен лекар в Благоевград от юни.

Пак казвам, нито достойнството, нито образованието ми – магистър финансист, ми позволяват да се занимавам с такива действия. За случилото се информирахме д-р Календерски”, заключи Хава Дервиш.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *