С концепция за 17 лв. дневна такса и маникюр и педикюр на тежко болните доц. д-р Ек. Митова остава директор на хосписа в Бобов дол за още 3 г.

Доц. д-р Екатерина Митова единствена се яви на конкурса за директор на хосписа в Бобов дол и го спечели. Тя ще управлява още три години.

Вчера петчленна комисия с председател зам. кмета на общината Детелина Борисова отвори документите на единствения кандидат за поста и одобри концепцията на доц. д-р Екатерина Митова. Комисията ще предложи на общинските съветници да я одобрят за директор. Тя е на този пост от 2011 г., а хосписът съществува от 2009 г. В момента там се обгрижват 20 тежко болни.

Месечната такса на ползвателите на услугите на хосписа варира от 510 лв. до 527 лв. в зависимост от броя на дните, прекарани там. Дневната такса излиза около 17 лв., в която е включена храна, спане и грижи за болните. В тази цена са още подстригване, маникюр и педикюр на тежко болните, пише в концепцията на д-р Ек. Митова.

Д-р Митова е балдъза на сина на екскмета на Благоевград Лазар Причкапов – Димитър.

Както „Струма“ писа, през 2013 г. се разрази скандал в хосписа в Бобов дол, след като 4 работнички обвиниха д-р Митова, че ги вързала за столовете с ръцете отзад. Според твърденията им тя накарала останалите 4 жени, назначени по програма от КНСБ, да хранят завързаните си колежки.

Тогава репортер на „Струма“ попита по телефона д-р Митова, която беше в отпуск, дали е вярно твърдението на служителките. „Да, вярно е! Исках да им покажа как да не се държат с болните пациенти в хосписа. Две от работничките идват на работа, лъхащи на алкохол“, категорична бе д-р Митова.

Тогавашният директор Борис Стамболийски наказа д-р Е. Митова със забележка заради скандала. След изтичане на 6-м. договор на работничките те не бяха преназначени на работните си места.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *