С тунингован „Опел“ рейнджър от Кюстендил ще вози безплатно абитуриенти в нужда

24-годишният кюстендилец Николай Митков обяви, че ще вози безплатно младеж с колата си на абитуриентския му бал. Той е един от хората в страната, които искат да помогнат на нуждаещ се абитуриент.

„Идеята ми хрумна, когато прочетох, че миналата година младеж от столицата трябвало да отиде с метрото на бала си, защото съучениците му отказали да го вземат в своите коли, а той самият нямал финансовата възможност да си наеме превоз. След като разбрах за случилото се, аз обявих във Фейсбук, че първият, който ми се обади, че има нужда от превоз за бала, ще го возя, като всички разходи са за моя сметка”, обясни Митков.

Младият мъж е военнослужещ от Българската армия. След като изкарал няколко години в Казанлък, а през 2014 година бил и на мисия в Ирак, сега вече работи близо до родния си град и живее с родителите си в кв. „Запад”.

„Идеята ми се прие много добре от приятелите ми. Даже направих група, в която се записват все повече желаещи да помогнат. Дори накрая ще стане така, че ще има повече помощници, отколкото абитуриенти”, разказва Николай и допълва, че родителите му Александър и Десислава Миткови също го подкрепят в благородното му начинание.

„Като разбраха, родителите ми не само не се противопоставиха, но и ме подкрепиха, а и самите те вече са много активни в социалните мрежи, разпращат поста ми и събират все повече хора, готови да помогнат”, обяснява Николай.

В групата, която той е създал – „Да помогнем Кюстендил”, вече има много желаещи да помагат не само с коли, но и с дрехи за абитуриент, букети и всичко, което може да потрябва на един млад човек, за да се почувства празнично на този ден.

„Радвам се, че не съм единствен, не знам дали това ме прави по-добър човек, но със сигурност ме кара да се чувствам добре”, казва Николай и подготвя тунингования си „Опел Астра”, за края на месец май, когато по традиция Кюстендил е огласен от рев на мотори и млади, екзалтирани хора, отброяващи от едно до дванадесет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *