С 28 гласа „за“ приеха бюджета на община Дупница, от БСП го определиха като постна пица

С 28 гласа „за“, трима „против“ и един „въздържал се“ общинските съветници в Дупница приеха бюджета за 2018 г. Общият размер на бюджета е 28 772 281 лв. „Против” гласуваха съветниците от БСП Станислав Павлов, Ивайло Петров и Асен Илиев, техният съпратиец Георги Пехливански се въздържа.

„Предложеният бюджет не предлага по-интензивно развитие на културата, туризма… В кметската програма имаше заложени мегапроекти като ски зона и големи инвестиции, което не се случва. Бюджетът на общината прилича на постна пица“, заяви общинският съветник от БСП Станислав Павлов.

Колегата му Г. Пехливански заяви: „Това е 26-и бюджет на общината, който обсъждам като общински съветник. Приемаме бюджета, след като годината вече е започнала. Все едно да кометираш мач седмица след като е игран. След като прегледах бюджетната рамка, установих, че без външна помощ няма да се оправим. Държавата залага по 200 млн. лв. годишно за изграждане на метро в София, защо част от тези пари не се дадат на общините, за да се развиват. Парите от държавата се дават само на определени общини, които се развиват, за останалите – нищо. Трябваше да поканим двамата депутати от Дупница и те да се ангажират да помагат. Бюджетът тази година е с 4 млн. лв. повече, но те са недостатъчни“, заяви Пехливански.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *