Home-p1-970×90

Тайната на Дънов е ясна: Във всеки ден от седмицата трябва да…

Още преди години Петър Дънов е дал своите безценни съвети за това как трябва да се храним.

Ето препоръките му по дни: В деня на Луната, понеделник, се препоръчва да се приемат зелени храни – лапад, лобода, зелен боб, маруля, краставица, зеле, а също и царевица.

Във вторник, когато властва войнствената планета Марс, е време за червени и люти храни – домати, червени чушки, репички, лук, чесън, хрян, бяла ряпа, може и спанак.

В сряда, когато се усеща влиянието на Меркурий, най-добре се усвояват морковите, крушите, лимоните и всички жълти плодове като пъпеш, праскова и жълта джанка.

Въздействието на тъмносиния Юпитер се усеща в четвъртък. В този ден най-добрите храни са картофи, тикви, бамя и млечни продукти.

Петъчният ден е на ясносинята Венера. През този ден хапвайте грах, сусам, ябълки, сини сливи, череши, вишни, ягоди и малини. Виолетовата събота, денят на Сатурн, е времето на ядките – орехи, бадеми, лешници.Подходящи са и кестените, сушените плодове, зрелият боб, сините патладжани, черната ряпа, кафето и какаото.

В неделния ден, когато Слънцето има най-голямо влияние върху Земята, най-подходящите храни са леща, ориз и грозде. И тъй като цветът на земното светило е оранжев, е добре да се хапват плодове с този весел цвят – портокали, мандарини, кайсии.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *