HP-p1-728×90 Refan

Сладка сиропирана баница

Необходими Съставки

кори за баница – 15 бр. фини

орехи – 2 ч.ч., счукани

канела – 1 ч.л.

карамфил – 1 щипка смлян

сушени плодове – 300 г стафиди, кайсии, сини сливи, фурми и смокини

лимонови резанки – 100 г

масло – 150 г разтопено

За сиропа

захар – 2 ч.ч.

вода – 2 ч.ч.

портокалова кора – 1 с.л. настъргана

лимонов сок – 50 мл

розова вода – 1 с.л.

* мерки и количества

Начин на приготвяне
В купа разбъркваме орехите, канелата, карамфила, нарязаните сушени плодове и лимоновите резанки.

Слепваме шест от корите слепваме по две с масло и върху всяка двойка разпределяме от плънката, навиваме ги на стегнати рула.

Останалите кори слепваме по три с масло. Върху тях поставяме трите получени рула и завиваме стегнато, намазваме ги с масло и нарязваме на пънчета с дебелина 4 см.

Редим пънчетата в намаслена тава и ги поливаме с останалото масло, което сме сгорещили. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути и охлаждаме.

За сиропа: Сваряваме захарта с водата, портокаловата кора и розовата вода. 5 минути след като заврат добавяме лимоновия сок и заливаме изстиналата баница. Покриваме и оставяме да престои за 8 часа.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *