HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тереза Мей свиква комисията „Кобра“ заради атентата Манчестър

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че свиква в 9 ч местно време в Лондон заседание на извънредната правителствена комисия „Кобра“ заради снощния взрив на концерта в Манчестър, при който до момента има 19 жертви и около 50 ранени, предаде Ройтерс.

Тя нарече случилото се „ужасен терористичен акт“ и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали.
„Ние работим, за да установим всички подробности“ на случилото са на голямата покрита зала в Манчестър по време на концерта на американската певица Ариана Гранде, подчерта Мей.

Британската агенция „Прес Асосиейшън“ съобщи, че заради трагедията в Манчестър Мей е прекратила избирателната си кампания за насрочените за 8 юни предсрочни парламентарни избори.

„Източник в Консервативната партия каза, че кампанията на премиера за изборите е прекратена“, посочва агенцията. Дали това е временна мярка предстои да се разбере. Ужасният инцидент в Манчестър бе осъден от двете главни опозиционни партии – лейбъристката и либералнодемократическата. „Инцидентът в Манчестър е ужасен. Моите мисли са с пострадалите и със сътрудниците на нашите забележителни аварийни служби“, каза лейбъристкият лидер Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс. А лидерът на либералните демократи Тим Фарън каза, че „това е шокираща и ужасна атака, насочена срещу деца и млади хора, които просто се наслаждаваха на един концерт“.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *