HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Токсични вещества в червилото ни разболяват

Червилото е най-важният компонент от козметичния комплект на жените. Без него гримът сякаш е незавършен. Много представителки на нежния пол искат да изглеждат красиви и не излизат, без да си сложат някакъв нюанс на устните. С него определено привличат много мъжки погледи, но на каква цена?

Като всяка козметика, червилата също имат своите странични ефекти, породени от техните съставки. Въпреки че различните компании рекламират все повече нови и нови био продукти, няма как в тях да няма поне малко химия. А понякога тя не влияе добре на кожата ни.

Някои червила съдържат олово, което е изключително вредно и причинява необратими последствия върху нашето здраве. Други съставки могат да предизвикат алергия, дразнене и сърбеж на устните и кожата около тях. В много червила има тежки метали, които крият рискове от развитието на рак.

Ето някои странични ефекти от редовното използване на червило:

Тежките метали причиняват бъбречна недостатъчност

Съставът на някои червила изобилства от някои тежки метали като кадмий, магнезий и хром. Всички те могат да доведат до увреждания на органите. Ако има по-високи количества на кадмий се увеличава рискът от бъбречна недостатъчност. Честото използване на червило с вредни съставки може да причини и стомашни тумори, показват проучвания.

Оловото засяга нервната система

Оловото е често срещана съставка на повечето червила. То е невротоксин, който има вредно въздействие върху нервната ни система, което от своя страна понякога води до увреждане на мозъка, хормонален дисбаланс, дори до безплодие.
Нефтохимикали нарушават растежа

Много червила имат нефтохимикали, които също носят своята вреда на организма. Те са страничен продукт на суровия нефт и природен газ. Причиняват ендокринно разстройство, което предотвратява растежа, развитието и възпроизводството ни.

Увеличава поглъщането на токсин

Много жени носят червило през целия ден, освен това поглъщат голяма част от него. Попадането му в устата чрез пиене, хранене и облизване увеличава въздействието на токсините. Чрез някои червила и балсами може да превишим дневния прием на алуминий, кадмий, хром и манган. Те са доста токсични и могат да се натрупат в организма с течение на времето. Приемът на тези метали е повече от 20% от допустимите дневни дози (ADI).Puls.bg

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *