Home-p1-970×90

Торта от стар козунак

Необходими продукти:

козунак – 1 бр. стар

прясно мляко – 1 л

яйца – 3 бр.

захар – 1 ч.ч.

масло – 125 г

ванилия – 2 пак.

брашно – 7 с.л.

Начин на приготвяне:

Половината от козунака се накъсва във форма за торта и се подрежда плътно, като основа. Приготвяме крема.

От прясното мляко слагаме 700 мл, заедно със захарта да заврат, а през това време разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко.

На тънка струйка се прибавят към врящата смес, но на слаб огън, да не залепне и да не стане на топки.

Кремът трябва бавно да се сгъстява. Щом стане готов, се слагат кравето масло и ванилиите. Разбърква се и още горещ, и се разпределя върху накъсания козунак.

След като сложим крема, добавяме останалата част от козунака и завършваме с крем. Оставяме да изстине и прибираме в хладилник за няколко часа.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *