Треньорът на „Пирин“ М. Радуканов стана студент в ЮЗУ

Наставникът на „Пирин“ /Благоевград/ Милен Радуканов е сред новите първокурсници в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Той е приет за студент по „Физическо възпитание и спорт“. Новината потвърдиха от Факултета по педагогика, в който се провежда обучението по тази специалност.

В късния следобед вчера репортер на „Струма“ се свърза с М. Радуканов. „Сега няма как да стана учител по физкултура, защото работя като футболен треньор, но в живота нищо не се знае. Така и така съм в Благоевград, реших да използвам отличната възможност, че в ЮЗУ „Неофит Рилски“ разполагат с такава специалност. Чувствам се страхотно тук, градът ми харесваше преди години, когато бях футболист на „Пирин“, както и сега като наставник на местния футболен отбор. Смятам на по-късен етап да запиша и магистратура. Аз съм от спортно семейство, което оказва влияние. Майка ми Лилия Радуканова е учител по физическо възпитание с 35-годишен стаж. Моята снаха Златка Георгиева-Радуканова, участничка в бяганията на 100 и 200 метра от Олимпийските игри в Атланта-96 /САЩ/, също е физкултурник“, разказа старшията на орлетата Милен Радуканов.

Освен М. Радуканов първокурсници в ЮЗУ – Благоевград по физическо възпитание и спорт са и борци от националния отбор на страната ни, както и други изявени спортисти.

Наред с тази специалност, подготвяща учители по физическо възпитание и спорт с право да преподават от 1 до 12 клас, на голям интерес се радва и треньорският профил. Както „Струма“ писа, сред първокурсниците в специалност „Спорт” е капитанът на националния тим и на шампиона „Лудогорец“ Светослав Дяков, бившият национал Илиян Илиев, Велизар Димитров, Пламен Николов, Лъчезар Балтанов, Милко Кирилов…

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *