Треньор по джудо вкара в съда колега възпитател, наклеветил го за опит за изнасилване

Най-успешният треньор по джудо и самбо в Сандански Кирил Тилев вкара в съда колегата си възпитател в Спортното училище Методи Христов за клевета и обида.

Според обвинителния акт по гражданското дело на 10 октомври 2016 година около 15 ч. в Спортното училище на заседание на педагогическия съвет възпитателят М. Христов обвинил пред всички в престъпление колегата си, като заявил: „Виждате ли този лист? К. Тилев е обвинен в опит за изнасилване и ние всички още го търпим в нашия колектив”. Второто обвинение срещу М. Христов е, че на публично място и пред повече хора е обидил по чест и достойнство К. Тилев. На същата дата около 18.30 ч. в двора на Спортното училище той казал: „Ей, старец, аз ще ти е… майката! Ще те унищожа, гнидо, боклук такъв!”.

В обвинителния акт е посочено още, че на 12.10.2016 г. пред ученици М. Христов е казал: „Майката ще ти е…, старец, защо го слушате тоя, не трябва да ходите на училище при него!”.

Ако съдът докаже, че Христов е виновен, го грози по първото обвинение глоба от 5000 лв. до 15 000 лева и обществено порицание. По второто обвинение за обида глобата е от 1000 лв. до 3000 лева и обществено порицание.

К. Тилев е треньор по джудо и самбо на най-успешните български спортисти – Иван Илиев и Мария Георгиева. В момента е треньор в Спортното училище.

Обвиняемият М. Христов е бил дългогодишен учител в закритото Оздравително училище „П.К. Яворов“, сега е възпитател в Спортното училище.

Директорът на учебното заведение Н. Марков не пожела да коментира инцидента. „Това е междуличностен проблем. Не искам да се вреди на имиджа на училището”, каза той.

loading...


ЕКИП „СТРУМА

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *