HP-p1-728×90 Refan

Турски понички

Необходими Съставки

масло – 100 г

сол – 1/2 ч.л.

брашно – 2 ч.ч. (по 200 мл)

яйца – 4 броя

вода – 500 мл

ванилия – 1 прахче

ядки – смлени, за декорация

олио – за пържене

за сиропа

захар – 350 г, за сиропа

вода – 500 мл

лимони – сокът на 1/2 лимон

ванилия – – 1 прахче

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 500 мл вода заедно с маслото и солта да заврат в тенджера. Сипете брашното наведнъж и бъркайте интензивно за около 6 минути.

Оставете тестото да поизстине за 5 минути. След това прибавете 1 по 1 яйцата и бъркайте с тел, докато тестото се хомогенизира.

Загрейте мазнина за пържене в тенджера. Вземайте от тестото малки топки и с помощта на навлажнено кутре им пробивайте малка дупка в средата.

Слагайте турските понички да се пържат до зачервяване от двете страни. Веднага щом ги извадите, ги пускайте в студения сироп. Той се вари от последните 4 продукта и се оставя да изстине.

Поднесете поничките студени.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *