Home-p1-970×90
Home-p1-970×90
Топ теми

Тутманик със сирене и кашкавал

Продукти:
1 кубче мая
300 г сирене
200 г кашкавал
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1ч.л. захар
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
олио за намазване

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в малко мляко заедно със захарта и солта. В по-голям съд изсипете вече разтворената мая. Към нея добавете яйцата, останалото мляко и останалите продукти. След като замесите меко тесто, трябва да го оставите да си почине за около 20 минути.
След това го разделете на топки и ги разточете на правоъгълни кори. Всяка една от корите трябва да се намаже с олио и се поръсва с натрошено сирене и нарязания на кубчета кашкавал. След това навийте на руло и нарежете на парчета.
Подредете парчетата в намаслена тавичка (изправете ги като пънчета). Оставете тутманика да си почине за около 45 минути. Преди да го сложите във фурната може да го намажете с жълтък и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *