Тя е отличничката на випуск 2017 на Земеделската гимназия

94-ма зрелостници на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев” в Сандански получиха дипломи вчера. Първенец на випуск 2017 е Лидия Матеева, внучка на бившия секретар на община Сандански Лидия Матеева, която завършва с успех 5,91.

„Г-жо Матеева старша, искам да ви благодаря, че преди пет години в района на Трето основно училище, когато разговарях с вас и ви казах да изберете нашата гимназия за внучката си, вие ме послушахте. Сега ви казвам, че не сбъркахте”, бяха думите, отправени към бабата на отличничката на випуска от директора на гимназията Емил Терзийски.

Освен Л. Матеева, с отличен успех завършват Габриела Палатлийска с диплома 5.90, Димитрина Попова – 5.88, Виктория Патронска – 5.87, Марио Халачев – 5.87, Петя Корчева – 5.86, Габриела Пехливанска -5.84, Елена Кирилова – 5.84, Спаска Балтова – 5.84, и Берна Морен-Растан – 5.81.

За първи път тази година отличниците бяха удостоени с медали от директора на гимназията Емил Терзийски, а имената им ще бъдат изписани на стената на отличниците, която ще бъде поставена във фоайето на училището. 70 от завършващите получиха и свидетелство за професионална квалификация.

„Дни наред с колегите умувахме къде да проведем церемонията по връчване на дипломите. Решихме да бъде в двора на училището и не сбъркахме. Времето е с всички вас, заваля дъжд, а сега небето се изчисти. Това е добър знак за всички вас, че ще ви върви по вода. Вие сте един добър випуск и на всеки един от вас пожелавам успехи”. С тези думи Е. Терзийски се обърна към зрелостниците, преди да пристъпи към връчване на дипломите.

Тържеството завърши с изпълненията на духовия оркестър с ръководител Костадин Кирянов.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *