Убиецът от Левуново се стопи от болести, 2 м. след като закла майка си, поиска домашен арест, съдът го остави зад решетките

Убиецът от санданското село Левуново, който закла майка си на Ивановден, се стопи от болест. 41-годишният Красимир Голов е отслабнал драстично, след като изкарал тежка двустранна бронхопневмония и остро възпаление на язвата. Здравословните му проблеми бяха изтъкнати от служебния защитник адвокат Надежда Римпева като основание за изменение на мярката му „задържане под стража”, която търпи втори месец. Тя добави, че той е толкова изнемощял, че няма опасност да се укрие, и поиска да бъде пуснат под „домашен арест“, като ще живее при роднини или в къщата си в селото. Прокурор Георги Мадолев се възпротиви на направеното искане, тъй като разследването на жестокото убийство е удължено за още 4 месеца и се очакват резултатите от назначените експертизи. Не е изготвена и комплексната психиатрична и психологична експертиза, която да установи дали той е бил вменяем, когато посегнал на човека, който му е дал живот.

Красимир Голов е бил с диагноза параноидна шизофрения и е бил регистриран в Центъра за психично здраве, но това, че страда от психично заболяване, не означава, че е невменяем. Дали е разбирал какво прави ще установят експертите. Окръжният съдия Иво Харамлийски прецени, че на този етап обвиняемият мъж остава зад решетките, а ако има здравословни проблеми, прокуратурата е задължена да го настани в специализираните заведения. Към момента той се е лекувал и получавал медицински грижи в затворническата болница в Ловеч.

Не е разколебано подозрението, че той е убил майка си, а хипотезата на защитата, че може да се е самоубила, е несъстоятелна, защото това би означавало, че тя се е наранила и е оставила ножа на канапето, където хладното оръжие е намерено. След случая Красимир е отишъл при братовчед си Емил Голов, разказал какво е станало и го помолил да се обади на телефон 112. Голов лично видял мъртвата си леля Стоянка, след като отишъл в къщата заедно с Красимир, после пристигнал и другият братовчед Костадин. Освен пред тях той направил признания и пред полицаите Цеков и Вълчев. Според съдията, макар самопризнанията да не се достатъчни за доказване на вина, обоснованото предположение, че е извършил убийството, не е разколебано и съществува голяма опасност да се укрие и извърши ново престъпление, като самият той е от висока степен на обществена опасност, след като без задръжки е посегнал на най-милото – майка си. С тези мотиви той остави в сила досегашната мярка на обвиняемия мъж от село Левуново.

Засега не е ясен мотивът на престъплението. Хора от селото говорят, че той и 66-годишната му майка изкарвали добри пари от земеделие и най-вероятно го доядяло, че тя давала от тях на сестра му. Красимир Голов не е семеен и не е осъждан.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *