Удрят ни яки магнитни бури на Великден

Магнитни бури ни връхлитат в светлите дни около Великден. Изригванията ще започнат още на 17 април и с малки изключения ще продължат чак до края на месеца.  Най-силни ще бъдат на 23 април, сочи прогнозата на НАСА за смущенията в земната магнитосфера.

Първият пик е на 17 и 18 април, като първия ден магнитната буря ще е особено силна, а на следващия ще е затихваща. След това идват няколко дни на „магнитна почивка“ и на 23-и идва най-големият пик за месеца. Той ще продължи чак до 28-и, като на 29-и се очаква затишие.

След това от 30-и април до 5 май по прогноза са следващите магнитни бури, които обаче ще са по-слаби, което не означава, че няма да оказват влияние върху по-чувствителните хора.

Най-силно при тях магнитните смущения се проявяват с главоболие, играещо кръвно и безсъние. Метеочувствителните мъже може да нямат желание за секс, а при жените това състояние е още по-тежко. Сексолозите обаче казват, че дори по време на магнитни бури и по-леките магнитни смущения сексът е добро средство за справяне с отрицателните последствия.

По време на магнитна буря се препоръчват повече разходки и по-малко заседяване вкъщи. Добре е да се ядат повече плодове, като най-подходящи са бананите и ябълките. Ягодите са също подходящи, когато не са парникови, казват диетолози.

От видовете спорт най-добре при магнитни бури са аеробните упражнения, където продължително време се изисква ритмично дишане. Подходящи са плуване, бягане, аеробика, каланетика, йога.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *