Хандбалист на „Пирин“ /ГД/ прекрати кариерата си след четвъртото място в „А“ група

Хандбалистът на „Пирин“ /ГД/ Борислав Нановски прекрати активната си състезателна кариера. Той се завърна на игрището след влизането на неврокопчани в „А“ група заедно с още няколко кадри на местната школа като Марко Марков, Иван Япов, Димитър Тотин, братята Иван и Александър Халачеви, но след четвъртото място в елита реши да свали екипа.

Б. Нановски даде емоционално изявление по случая в личния си профил в социалната мрежа: „Момчета, изминалата година бе изпълнена с много емоции и възходи. Имахме и трудни моменти, в които искахме да спрем, но въпреки това продължихме заедно да се борим и достигнахме дотук. Благодаря ви, че в последния за мен мач вложихте сила, упоритост и неспирна борба. Направихте ме горд, че съм част от нашия „Пирин“ и показахте силата на спортния дух. Благодаря за прекрасните спомени, които изградихме заедно! За мен бе чест и удоволствие да играя с вас и да защитавам името на „Пирин“ /Гоце Делчев/!“.

Сред причините за отказването му основна е контузията, от която не успя да се отърве след зимната пауза. По собствено желание, независимо от лекарските препоръки, той довърши сезона, помагайки на неврокопчани за влизането във финалната четворка. Б. Нановски обаче се очаква да остане част от треньорския щаб, работещ с мъжкия отбор, а също и в детско-юношеската школа на клуба.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *