Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Храни, които помагат срещу алергии

В днешно време медицината познава множество алергии – към прах, храни, напитки, животни и други субстанции от околната среда, с които имаме допир. Обикновено проявата на алергия е краткотраен акт и преминава бързо.

Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има и храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми. foodpanda, подбра част от тях.

Лук, чушки, магданоз. Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.

Киви – част от плодовете, с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С ограничават хистамините.

Ананас – Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.

Риба тон, сьомга, скумрия и всичко, което съдържа Омега-3. Проучване в Япония установи, че жените, които ядат повече риба имат по-слаби прояви на сенна хрема, известна като алергичен ринит.

Кефир – Съдържа пробиотици. Те са добри за цялостния организъм и бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.

Мед – Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *