HP-p1-728×90 Refan

Чакали нападнаха посред бял ден стадо овце, изядоха 4 агнета

Чакали нападнаха посред бял ден стадо овце и изядоха 4 от тях. На грозната картина се натъкнал кметът на село Бистрица, община Дупница, Кирил Огненски, който вчера се върнал от двуседмичен отпуск и решил да обиколи землището на селото. Труповете на четирите агнета били в имот под водоема край селото. Ето какво разказа той пред репортер на „Струма“:

„Гледката беше грозна, като от филм на ужасите – разхвърляни по нивата до половината оглозгани агнета. Личеше си, че всичко е станало преди няколко часа. Според мен само чакали са нападнали животните и са ги умъртвили. В село Бистрица има двама собственици на големи стада овце. Единият ги пасе в планината, другият не се е оплакал от нападение от чакали. Най-вероятно стадото е на фермер от Дупница.

Ще разговарям с председателя на ловната дружинка в селото да направят хайка и да убият чакалите. Така може да нападнат някой човек, дошъл да си нагледа имота, или пък рибар на водоема. Чакалите са слезли от гората, минали се през селото и са нападнали агнетата“, заяви кметът К. Огненски.

Жителите на село Бистрица са притеснени. В момента се събира реколтата по полето, страхът е голям и не смеят да отидат до имотите си, докато не се убият чакалите.

Венци Венев от Бистрица, който изкарва от пролетта до късна есен по полето селскостопанска техника, разказа за случай преди три години: „Бях на същото място, където сега чакалите са умъртвили и изяли агнетата. Изведнъж ме нападнаха около 15 диви кучета. Добре че носех пистолета си в джоба, произведох няколко изстрела и те се отдръпнаха. Щяха да ме изядат за секунди, от мен нямаше да има и помен. Никога през живота си не съм изпитвал такъв ужас!“, разказа Венци Венев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *