Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Чийзкейк с шоколад и какао

Продукти:

250 г какаови бисквити

125 г масло

3 с.л. вода

400 г сирене Крема

300 мл. сметана

1 к.ч. захар

200 г заквасена сметана

10 г желатин

50 г шоколад

1 с.л. какао

Рецепта:

Бисквитите (250 г) се натрошават в блендер, докато станат на дребни трохи. Смесват се с разтопеното масло (125 г) и водата (3 с.л.). Съставките се месят до получаването на гладко тесто. То се разточва на кора в подходяща форма, така че да покрие дъното на форма за торта с подвижен ринг. На дъното на формата се поставя хартия за печене и се разполага бисквитената кора. Изпича се при 180 градуса за 20 минути. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. B дълбока купа се разбиват с миксер течната сметана (300 мл.) и захарта (1 к.ч.)до получаването на гъст крем. Към него се добавят сиренето (400 г) и заквасената сметана (200 г) и сместа се разбърква много добре с лъжица. Желатинът (10 г) се разтваря във вода и се вари на водна баня според указанията на опаковката. Прибавя се към сместа и се разбърква. Получената смес се изсипва във формата за торта, заглажда се и се поставя в хладилника за няколко часа да стегне. Чийзкейкът се сервира поръсен с какао (1 с.л.) и настърган шоколад (50 г).

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *