Home-p1-970×90

Шкембе в масло с гъби и кашкавал

Продукти:

300 – 400 гр шкембе

200 гр гъби

150 гр кашкавал

80 гр масло

4 – 5 ск. чесън

1 стрък пресен лук

1 с. л. майонеза

1 с. л. лютеница

сол, черен пипер.

 

Приготвяне:

Шкембето ако не е готово, сварено се сварява в тенджера под налягане за окло 1, 5 ч. или до пълно сваряване.

Гъбите нарязваме на лентички.

В тиган разтопяваме маслото и сотираме гъбите, докато станат златисти от двете страни.

Добавяме чесъна и нарязаното шкембе.

Запържваме и тях, подправяме, посоляваме и разбъркваме.

Добавяме нарязания пресен лук, майонезата, лютеницата и разбъркваме, докато се смесят.

Заливаме с много малко вода и преместваме в огнеупорна форма.

Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме в загрята фурна до златисто.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *