Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Шоколадово руло

Необходими продукти:

8 яйца

2 ч.ч. брашно (ако е необходимо и повече)

15 г желатин

1 бял шоколад

300 мл течна сладкарска сметана

масло

2 щипки сол

1 ванилия

2-3 с.л. кафява захар

1 натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с миксер. Сипва се кафявата захар и отново се разбива. Добавят се солта, брашното и разтопения черен шоколад, разбива се добре още 10 минути. След това сместа се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене тава. Пече се около 15 минути в силно загрята фурна. В подходящ съд се наливат 4-5 с.л. вода, сипва се желатинът и се разтопява на водна баня. Белият шоколад се залива с 50-60 мл течна сладкарска сметана и се разтопява на водна баня. Останалото количество сметана се разбива на сняг заедно с ванилията. Охладената шоколадова смес и изстиналият желатин се изсипват в сметаната и се разбърква добре. Охладеният блат се намазва с приготвения крем и се навива на руло. Десертът се оставя да отлежи минимум 2 часа преди консумация.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *