Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Шоколадов сладкиш с ядки

Необходими продукти:

400 г масло

400 г черен шоколад

200 г лешници

6 яйца

1 пакетче ванилова захар

500 г фина захар

175 г обикновено брашно

50 г какао

щипка сол

100 г млечен шоколад, нарязан (или бял шоколад)

пудра захар (за поръсване)

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната до 180ºС (с включен вентилатор).

Намаслете тавичка за печене с размери 30 х 45 см.Разтопете черния шоколад и маслото на водна баня.Сложете всички останали необходими продукти без млечния шоколад и лешниците в купата на електрически миксер. След това добавете шоколадово-масления крем и смесете до гладкост.

Изсипете в тавичката за печене и поръсете с натрошения млечен шоколад и лешниците.Печете в средата на фурната за 22 мин. Трябва да се получи хрупкава корична отгоре, а отвътре да остане кремообразно.Оставете да се охлади напълно в тавичката.Нарежете на квадрати и поднесете поръсени с пудра захар.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *