HP-p1-728×90 Refan

ЮЗУ студентки представиха свои колекции на най-големия моден форум в страната

Студенти от специалност „Мода“ представиха отлично Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград на подиума на най-големия моден форум в страната ни – Sofia Fashion Week 2017. Младите дизайнери с ръководител Мария Онтева се отличиха с три колекции – „Градска джунгла“, „Fashion in wool“ и „Golden night“. Тоалетите от „Градска джунгла“, дело на четвъртокурсничките Ирина Ваклинова и Вяра Маринова и първокурсничката Даница Стоянова, са за смелите и модерни жени в динамичната градска среда.

„Fashion in wool“ съчетава ръчно обработени елементи по специална технология и ярки цветове, като дизайнерката Татяна Донкова, студент във втори курс, претворява българските традиции в един съвременен облик за атрактивната жена с динамично ежедневие. Колекцията „Golden night“ е създадена от студентката във втори курс Ива Пачева.

Sofia Fashion Week се организира за четвърта поредна година. В първия ден от модния форум бяха показани общо 14 колекции на дизайнери, модни къщи и марки от България, както и на студенти по мода от четири университета в страната, сред които и от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *