Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Ягодови мъфини

Продукти:
120 г брашно1 ч. л. бакпулвер75 г захар
3 с. л. олио
3 с. л. заквасена сметана
1 яйце
около 100 г ягоди
1 пръчка ванилия

Приготвяне:

За рецептата фурната се загрява на 180 С.
Огнеупорна тава за мъфини (6 броя) се намаслява и набрашнява.
За рецептата „Ягодови мъфини с ванилия“ брашното се разбърква с бакпулвера и захарта.
В отделна купа се разбиват яйцето, олиото и сметаната, след което сместа се изсипва при брашното.
Тестото за рецептата „Ягодови мъфини с ванилия“ се разбърква добре.
Ваниловата пръчка се разрязва по дължина, като се остъргват семената, които се изсипват в тестото за рецептата „Ягодови мъфини с ванилия“.
Ягодите се измиват (замразените се размразяват и подсушават) и нарязват на парченца.
Половината от ягодите се изсипват в тестото, след което тестото внимателно се разбърква.
Тестото за рецептата се разпределя в подготвената форма за мъфини, като всяко гнездо се напълва на 2/3.
Отгоре се нареждат останалата половина от ягодите, които леко се притискат в тестото.
Ягодовите мъфини се пекат 30-35 минути или до готовност.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *