АВТОПАРКЪТ НА ГИЛДИЯТА В БЯЛО! Коли втора ръка между 1500 и 6000 лв. карат лекарите в общинската болница, шефът доц. Недин купил за 2000 лв. „Сеат” от автоморга и го стегнал, алерголожката д-р Кирилова с „Пежо” на лизинг, гинекологът д-р Кръстев кара БМВ за 40 000 лв.

Коли втора ръка, на цени между 1500 и 6000 лв., преобладават в автопарка на лекарите в общинската болница в Дупница. Малко са тези, които се возят в по-скъпи автомобили.

В двора на болницата и пред нея работещите паркират личните си автомобили. Прави впечатление, че возилата са втора ръка и цената им варира от 1500 до 6000 лв. Пациенти на болницата пристигат с по-скъпи и модерни джипове и леки автомобили от тези на лекарите в болницата.

Управителят на общинската болница доц. Димитър Недин кара лек автомобил „Сеат“ втора ръка, който по думите на специалисти в бранша струва не повече от 6000 лв. Управителят се оказа луд фен на ретро автомобили.

„Когато съм свободен, обичам да чепкам по двигатели на стари автомобили. Имаме семейна колекция в Сандански от ретро автомобили. В момента в работилницата на брат ми реставрираме „Лада 2121”, произведена през 70-те години на миналия век. Имам мечта, когато реставрираме джипа, да направя преход с него по недостъпни места в планината.

Любимите ми марки автомобили са немските. Сеата го купих за 2000 лв. от автоморга, възстанових го и вече две години ме слуша“, заяви за „Струма” доц. Д. Недин.

Бившият управител на болницата д-р Любомир Таушански от 10 години не е сменял джипа си „Ленд Роувър“, за който навремето платил 7000 лв. Вместо нова кола той предпочел да си купи кабинет в ДКЦ-1 за 14 000 лв.

Хирургът с над 20 години стаж в общинската болница в Дупница д-р Калин Вуков се вози на 20-годишен „Роувър“ за 1500 лв.

Завеждащият АГ отделението д-р Борис Попов, който в своята практика е изродил две поколения дупничани, идва на работа с лек автомобил „Нисан“ за 1500 лв.

Старшата сестра на хирургично отделение Маргарита Лазова ползва фирмения автомобил на съпруга си и засенчва лекарите с „Опел Зафира“, който струва около 7000 лв.

С джип „Нисан Терано“ за 1500 лв. идва от село Крайници на работа шофьорът на линейка Иван Новачки.

Георги Стоянов, който работеше като началник на административно-стопанската част при д-р Таушански, а в момента отговаря за склада на болницата, е собственик на „Тойота“ за 6000 лв.

Главната счетоводителка на болницата Величка Тенджова пък се вози с „Мазда“ за 4000 лв.

Сред собствениците на скъпи автомобили в дупнишката болница са уважаваният гинеколог д-р Красимир Кръстев и д-р Николай Карастоянов. Гинекологът кара БМВ за 40 000 лв. и е фен на моторите. Анестезиологът д-р Николай Карастоянов е собственик на „Мерцедес“, но напоследък предпочита да се движи пеша.

Завеждащият психиатрично отделение д-р Александър Паризов кара джип „Мерцедес” за 10 000 лв.

Общинският съветник от ЕНП, завеждащият интензивен сектор във вътрешно отделение на общинската болница в Дупница и управител на МЦ „Асклепий“ д-р Крум Бонев, който е и шеф на Ловно-рибарското дружество в Дупница, седи зад волана на „Тойота“, за която броил 10 000 лв.

Д-р Кирилова пък наскоро си е купила на лизинг лек автомобил „Пежо“. От три години тя работи като алерголог в общинската болница. Преди това е била на работа в частната болница в Дупница. Всеки ден д-р Кирилова изминава пътя Кюстендил-Дупница и обратно с новата си придобивка.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *