Адвокат Надежда Римпева се преобрази като Малвина на карнавала в Ксанти

Благоевградската адвокатка Надежда Римпева се включи в маскарадния карнавал в гръцкия град Ксанти. Чаровната юристка се преобрази като приказната героиня Малвина, момичето със сините коси, което спасява Буратино. На парада, който се провежда традиционно на Сирни Заговезни, всички пеят и танцуват, а кулминацията е изгаряне на чучело – символ на изгонване на злото преди началото на великденските пости.
„Организацията беше на ниво. Колите и автобусите се спират извън града, а до центъра се стига с безплатен транспорт, подсигурен от общината. На всяка крачка се предлагат маски, разнообразието е голямо, аз си избрах синя перука. Настроението на карнавалното шествие е невероятно, хората пеят и танцуват, купонът е на макс – пълна лудница. Имаше много българи и турци. Духът е друг, хората са добронамерени, веселят се, което страхотно те зарежда“, разказа за преживелиците си адвокатката.
Очаровани останали и нейните колеги от столицата, които за първа година участвали в зрелищното събитие. Подобен е обичаят на Сирни Заговезни и в България, където за прогонване на злите духове се палят огньове.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *