Адвокат Р. Бараков стегна куфарите за Бали, разпуска след стреса с несправедливата присъд във Франция

2 месеца след като Франция отмени несправедливо наложената му присъда за данъчни престъпления, благоевградският адвокат Рангел Бараков съпругата му д-р Антоанета Баракова си позволиха екзотична ваканция. Семейството едва дочака българските власти да вдигнат забраната на адвоката да напуска границите ни и си стегнаха куфарите не за къде е, а за Бали.

Тропическият остров в сърцето на Индонезийския архипелаг, който се смята за едно от най-красивите места в света, очарова благоевградчани с невероятната си природа, плодове и хилядите си храмове и пагоди, но и ги ужаси с движението по пътищата, още повече че Баракови избраха за придвижването си на острова мотор под наем.

„Цяло чудо е да се върнеш невредим след 160 км градско в невероятния трафик в Индонезия, и то при ляво движение – разказа Рангел Бараков на приятелите си. – Хиляди моторчета и коли прелитат около теб, отляво, отдясно, който откъдето му е кеф… Бензинът се продава в бутилки по 1 и два литра, а литърът бензин е без пари – 10 000 рупии, което е 1.40 лева”.

Като майка на 3 деца, д-р Баракова пък обърна специално внимание на образованието на острова: „Селата в Бали имат поне по три училища и изобщо не са обезлюдени, както в България, децата изучават по няколко езика, най-търсен е китайският, а все повече навлиза и руският, заради хилядите руски туристи тук. Още от тригодишни децата изучават бойни изкуства, хората са приятни, усмихнати, отзивчиви, всеки те поздравява”.

От първия ден на острова сем. Баракови са с фотоапарати в ръце и досега са успели да запечатат хиляди кадри с изгрева в Нуса Дуа, закуските с невероятни тропически плодове, рибния пазар в Джимбаран, където има стотици видове риба, които са абсолютно непознати на европееца, лъчезарните си домакини…

Малкото разочарование за д-р Баракова бе единствено от шоколада, след като откри, че дори в него местните слагат чили.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

6 Коментара

  1. Кирчо

    приятелю трябва солидно обезщетение да ги одрънкаш да ти платят франсетата за толкова проблеми които ти създадоха

    Отговори
  2. Раят на земята

    бяхме там преди две години със семейството, там наистина е друг свят, хората не са лоши, завистливи и лицемерни…., а нашето море не излиза никак по евтино, а разликата е от земята до небето.

    Отговори
      1. Бай

        той нямал пари за делото в Париж и висшият адвокатски съвет му плати … екскурзията на Бали. нали татето е номенклатурка – урежда

        Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *