Ако и вие съхранявате млякото във вратата на хладилника, веднага го преместете

Ако и вие съхранявате млякото във вратата на хладилника, веднага го преместете от там. Не е все едно, на кое място, коя храна съхранявате в хладилника, но това вероятно вече го знаете.

Повечето хора имат навика да държат млякото във вратата на хладилника, защото е в стъклена или пластмасова бутилка или може би в картонена кутия, така че вратата някак ни се струва най‐подходяща за тази цел. Въпреки това, това е голяма грешка , казват експерти по храните и обясняват, че вратата е най‐горещата част от хладилника и поради това не е удобно място за съхранение на хранителни стоки, които лесно могат да се развалят.

Така че, къде трябва да съхраняваме млякото? По‐ниските или средни рафтове в хладилника, а ако е възможно поставете млякото в стъклена бутилка, тъй като това е единственият начин млякото да остане свежо и полезно.

Същото правило важи и за суровото месо и риба ‐ не поставяйте във вратата на хладилника, а на най‐ниските рафтове, които се най‐студени! Вратата на хладилника е добро място само за консервирани храни и храни, която имат удължен срок на годност. Също така, сурова и готвена, термично обработена храна, не съхранявате на едни и същи рафтове, а по‐далеч една от друга, в затворени съдове.

И накрая, най‐важният съвет ‐ почиствайте хладилника поне веднъж месечнo.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *