АКЦИЯ „ЗИМА“ НА КАТ! Все още по пътищата се движат коли без зимни гуми

„Все още по пътищата продължават да се движат моторни превозни средства, които не са оборудвани с гуми за движение при зимни условия или грайферът на гумите е по-малък от 4 милиметра”, заяви пред NOVA инспектор Петър Соколов от ГД „Национална полиция”.

„Основното, за което трябва да внимават водачите в София, е спазването на дистанция. Пътната настилка е почистена добре, но е влажна, а това води до удължен спирачен път”, коментира той.

“Водачите трябва да бъдат много внимателни и при предприемането на маневри”, подчерта той.  „Шофьорите трябва да се движат внимателно по виадуктите, които са част от републиканската пътна мрежа, защото там има условия за заледявания”, обясни инспектор Соколов.

През изминалото денонощие в страната са станали 31 тежки катастрофи. 32 души са ранени. За щастие, няма загинали на пътя в последните 24 часа, а сред ранените няма хора с опасност за живота. „Основно катастрофите са станали заради несъобразена скорост от страната на водачите и неправилни маневри по пътното платно”, обясни инспектор Соколов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *