АЛАРМА за шофьорите! Пътят за София през Бучино блокиран, АМ „Люлин“ и прохода Владая задръстени

Обилният снеговалеж и заледяванията по пътищата от Перник  към София са задръстени.  АМ „Люлин“ според пътуващи  е абсолютна тапа, задръстването е километрично. Водачи, които имат възможност за маневра се връщат обратно в Перник. Задръстване има и при Владаяя,  пътя за столицата през село Големо Бучино също е блокиран, алармираха шофьори. Леки автомобили са закъсали след моста в селото и се е образувала тапа.

„Не може да се мине изобщо. Шофьорите стигат до моста и въртят обратно. Положението е много неприятно“, обясниха водачи.

Това е алтернативния маршрут, който АПИ посочи на шофьорите заради свлачището, което затруднява движението по магистрала „Люлин“.  Сега обаче той е затапен и водачите или трябва да се редят в километрична колона на аутобана, или да се откажат от пътуването си.

Заради обилния снеговалеж са преустановени работите по възстановяване пътя за Трън, където преди 2 дни свлачище разруши асвалта и зейна огромна дупка. Вчера започна запълването й със скална маса, но днес  работата не може да продължи. На този път разчитат не само трънчани, но и минаващи през границата при Стрезимировци автомобили от Сърбия. Алтернативният през Велиново и Глоговица пък е също трудно проходим.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *