Баба и внучка от Петричко отвяха конкуренцията на пазара в Сандански! За 9 часа разпродадоха цялата сергия

За 9 часа баба Роска от петричкото село Тополница продаде 10 чувала с чушки и няколко връзки праз на пазара в Сандански вчера. 80-годишната жена пристигна на пазара около 7.00 ч. заедно с внучката си Деси. Двете бяха изложили на сергията си зелени чушки на цена от 0.60 лева и праз за 1.00 лв. връзката. Към 15 часа им бяха останали два-три килограма чушки и две връзки праз.

„Какво да кажа, чедо? Пазарът в Сандански винаги е на печалба и успешен. От сутринта съм тук с внучката и продадохме стоката – 10 чувала, всеки по около 15-16 килограма чушки. Парите са във внучката, като се приберем у дома, ще направим отчет на печалбата“, разказа баба Роска.

До нея на пазара чушки и домати продаваше и съселянинът й Петър Гогулев, който също се похвали с добра печалба.

Търговецът от село Микрево, община Струмяни, Андрей Христов бе изложил на масата си пресни кестени, два сорта, и двата по 4 лв./кг – единият от Беласица край Петрич, другият от Огражден планина. „Разликата е в това, че кестените от Подгорието не са толкова сладки – заяви Христов и допълни: – Много добър ден за нас, търговците, е пазарният в Сандански. Хората не се пазарят за цената. Всичко, което виждате на сергията, е от моето стопанство. Е, кестените не са от моята градина, но съм ги събирали лично аз и семейството ми”, каза А. Христов. „Очаквам с нетърпение да дойде панаирът в Микрево, по време на фестивала „Малешево пее и танцува“, и да имам късмет и печалба”.

Вчера на пазара в Сандански килограм зелен фасул се търгуваше на цена от 1.50 лева, корнишоните бяха 1.40 лева, картофите – 70 стотинки, зеле – 60 стотинки. Червените домати бяха по 1.50 лв., а розовите – 2.10 лв. Пресни фъстъци се продаваха за 4.00 лева, а орехите с черупка – 8.00 лева. Тук-там можеше да се намери ряпа, тиква и салата маруля.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *