Багери изринаха 50 незаконни магазина в Слънчев бряг

Доброволно са премахнати над 50 незаконни магазина на алеята на плаж „Слънчев бряг-север“ по силата на договор на Министерство на туризма с новия наемател на ивицата. Причината е, че площта на обектите надвишава с 8000 кв. м. одобрената схема от министъра на туризма.

Премахването е започнало от началото на миналата седмицаи продължи до днес. Общата площ на разрушените обекти е повече от 1200 кв. метра, пише Флагман.

Сред тях са  група магазини от страната на плажа на алеята пред хотел „Глобус“ и съоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели „Гларус“ и „Чайка“. Премахнати са незаконни обекти и в района около хотел „Хевън“ и „Кариби бар“, както и пред хотел „Ларго“, „Астория“, хотел „Дюн“ и „Виктория палас“.

Те не бяха разрушени в началото на лятото заради започналия активен  сезон.

Припомняме, че в началото на 2017 г. беше определен нов наемател на плаж „Слънчев бряг-север“. Срокът на договора с фирмата, която бе избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв.Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг, допълват от Министерството на туризма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *