Банско с участие на Международното туристическо изложение в Тел Авив и в София

Община Банско присъства отново със свой щанд на международното изложение IMTM 2018 в Тел Авив, Израел, което се проведе през февруари 2018 г. Лично и министърът на туризма г-жа Ангелкова посети форума. Туристическото събитие е сред водещите по значение международни борси в региона,като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители, професионални посетители и крайни потребители. Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона. Професионалистите и любителите, които посетиха форума, се запознаха и с културно-познавателните турове и пътувания с цел развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи представляват летните активности, с предпочитания към планинските маршрути, които Национален парк Пирин предлага. Банско е позната и предпочитана дестинация, като ръста им спрямо 2016 г. е 27%, а над 60 хиляди са нощувките реализирани през 2017 година. Най-голямата българска туристическа борса – ВАКАНЦИЯ / СПА ЕКСПО, нямаше как да не бъде включена в презентационната програма на най-добрата зимна дестинация на Балканите. Една от основните цели на представянето на курорта в българската столица, бе привличането на българските туристи през сезоните, извън зимния чрез предоставяне на богати възможности за природен, алтернативен и конгресен туризъм през пролетта и есента. За летния сезон Банско бе представен като топ-фестивална дестинация. Акцентът за лятото беше поставен върху богатата фестивална програма и вълнуващите прохладни вечери под Тодорка.

За удоволствие на посетителите, представянето на Банско бе съпроводено с фолклорни изпълнения с дегустация на пенливо вино и ароматни мезета от региона.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Рупчин

    Участието в подобни форуми играе не малка роля в популяризирането на дадена дестинация и Банско не случайно присъства на международното изложение в Израел. Банско се утвърждава все повече като целогодишна дестинация и развитието му не бива да бъде спирано.

    Отговори
  2. Асен

    Нека да идват хора в този чудесен курорт, да се движи икономиката. А с втория лифт ще ги привлечем много по-лесно.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *