БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СЛУЧАЙ! Анна Бистричка подаде оставка като зам. областен управител на Благоевградска област

Анна Бистричка вчера подаде оставка като зам. областен управител на Благоевградска област. Актът е безпрецедентен, тъй като досега никой от ръководните лица в областта не e напускал по свое желание властовата позиция, обичайно са изчаквали да бъдат освободени.

Припомняме, че служебният премиер Огнян Герджиков прекрати трудовия договор на бившия областен управител Бисер Михайлов и заместника му Асим Адемов, но втория заместник Анна Бистричка запази. Тя излезе в платен отпуск заради изборите, в които участва като кандидат-депутат от Коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“. Начело на листата в Пиринско беше Димитър Делчев от Движение „България на гражданите”, а Анна Бистричка, която е областен координатор на същата партия в Пиринско, бе на трето място. Коалицията получи 4220 гласа, или 2,72% от общия брой на гласувалите избиратели в Благоевградска област, и остана под чертата.

„Жалко е, защото можехме да сме трета политическа сила, ако не беше разцеплението на десницата. Проведохме много срещи с хората, представихме своята програма и очаквахме да имаме един мандат. Резултатите не са добри и предстои да направим анализ”, заяви вчера Анна Бистричка.

След като вчера подаде оставка като зам. областен управител, каквато беше 2 години и 4 месеца, тя ще се върне към адвокатската си професия. Няма да се възползва от възможността да се регистрира на борсата, за да получава обезщетение от държавата.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *