Без договор с общината частник печели от надуваем атракцион на площад „Македония“

Без наем и без договор с общината частник печели от надуваем атракцион на площад „Македония“ в центъра на Благоевград. Надуваемият батут, който миналата година се стопанисваше от собственика на кафене „Лилавото“, се появи през уикенда и работи през целия ден заради хубавото време.

Читатели на „Струма“ сигнализираха и в края на миналата година, че бизнесменът, който тогава стопанисваше атракциона, го затиска с пейки и така хората не могат да ги ползват.

Справка, предоставена вчера от Общинска администрация, сочи, че в момента няма сключен договор за наем за разполагане на надуваем атракцион – батут на площада в Благоевград. Припомняме, че според данните, предоставени миналата година, договорът на общината със собственика за поставяне на батута беше изтекъл през ноември.

Любопитно е, че батутът се поставя само през уикенда, когато контролните органи не организират проверки. Пак през почивните дни съдържателите на заведения разполагат масите и столовете на площада на по-обширни площи от делничните дни, явно разчитайки на занижения контрол.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Дядо Йоцо

    Оказва се, че управниците на града и служителите в контролните органи НЕ ЖИВЕЯТ В БЛАГОЕВГРАД! Щом не виждат запушването на улиците с маси и пристройки…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *