Бивша „Мис Благоевград”: Николай Радев – Отвертката искаше секс, тормозеше ме, защото отказах

След две години мълчание стоматологът Владимир Карастоянов даде вчера обяснения пред съдебния състав, председателстван  от съдия Мирослав Начев, по делото за убийството на Николай Радев-Отвертката. С часове стоматологът Владимир Карастоянов разказваше за събитията в Дупница от 2003 г., до случката, довела до смъртта на Николай Радев през 2014 година.

„Всичко това нас ни съсипва повече от всеки друг – да сме в центъра на нещо, несъвместимо с обществения ни статус, образование и професии”, с тези думи започна обяснението си пред съда Карастоянов. Той описа множество случки с момичета от Дупница, които са били преследвани, притеснявани и принуждавани насила да се качват в колата на Н. Радев. „След това за всички се говореше, че са леки момичета, а това не е така”, заяви Карастоянов.

Той разказа и за таксиметровите войни в Дупница, когато в кабинета му са идвали множество пострадали, на които е оказвал помощ. „Издадох стотици медицински, които на следващия ден никой не искаше да вземе заради страх от саморазправа. В тази напрегната обстановка в Дупница, в която никой не смее да се оплаче или да свидетелства, Николай Радев започна да преследва и внучката Владимира“, добави Карастоянов. По това време тя е била студентка 3-ти курс стоматология и рядко си е идвала в Дупница. Карастоянов описа и самия инцидент, при който са отишли да спасяват Владимира, приклещена в заведение от Отвертката. Версията му бе, че е скочил да защити Владимира, при което Отвертката се е спънал и паднал във витрина. „Сбиването продължи 10-20 секунди. Ние тогава не сме знаели колко е пострадал, беше в чудесна форма, стана и каза: „Отивам да ме зашият и после ще ви…”.

Владимир Карастоянов говори за внучката Владимира, която била в стрес и не е в състояние да дава показания. Старият Карастоянов я е водил на релакс в Лондон. Разказа още, че била отличничка и че Радев й счупил скъпи очила. За момента на престъплението каза, че е действал на база видяното бяло и уплашено лице на сина си Николай Карастоянов, свил се в ъгъла, Радев бил с краката на масата. После спомена, че много пъти е понасял обиди от Радев. „Казваше ми „некролог” и ме псуваше“, заяви Владимир Карастоянов. Той си бил спомнил обидните към него думи, отправени от Радев в заведението, когато се сбили с него. Двамата се понесли към витрината и паднали, тогава чул как Радев казал: „Прободох се“.

Показаха му снимки от видеокамера, но стоматологът не се позна на първата снимка. Адвокат Марин Марковски забрани в зала на клиента си да отговаря на въпроси на прокурора Бойко Калфин по време на обяснението.
Като свидетел беше разпитана и 28-годишна жена, бившата „Мис Благоевград” Александрина Игова, която разказа за психическия и физически тормоз, на който е била подложена от Николай Радев, докато е живеела в Дупница. Тя свидетелства за блъскания, тормоз в заведения, заплашителни есемеси, които е получавала от него, защото му е отказала да бъдат в интимни отношения. „Той се държеше изключително цинично, обиждаше ме, не съм пускала жалби, защото знаех, че никой няма да направи нищо срещу него”, заяви свидетелката.

Остава да се приемат и експертизите на 3 вещи лица, сред които и най-важната – съдебномедицинската. Делото ще продължи на 14 декември.

Две години след убийството Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе и обвинителния акт, в който е записано: „На 11 март 2014 г. в Дупница, в кафе-аперитив „Колата” Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора Отвертката. Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена. Във вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити. Обвиняемият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12 см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят, дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см. На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница, където вечерта на убийството обвиняемият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от обвиняемия и неговите колеги Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия. Тримата Карастоянови са на свобода по мерки за неотклонение на Софийския апелативен съд – подписка за Иван и Владимир, и домашен арест за Николай Карастоянов”.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

4 Коментара

  1. клас55

    Коя Милена тая дето се на’ба с най добрия му приятел и има дете от него ли ?

    Отговори
  2. 123

    Каква мис е тази дропла, а се пише първа приятелка на Милена но когато и трябва услуга само. Сега за какво ли се е продала…
    А на убийците ръцете винаги ще са изцапани с кръвта на погубения млад живот и няма да намерят мир и в отвъдното. Господ забавя но не забравя.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *