Бившият зам. кмет Янко Янков лично следи строежа в имота на емблематичния комплекс „Кончето”

Софийската фирма „Стройинвест консулт“ ЕООД със собственик Евгения Чакърова стартира строителството на 5-етажна жилищна сграда с търговски площи в партерното пространство и подземни паркоместа за собствениците на мястото на комплекс „Кончето“. „Имаме всички строителни книжа и разрешение за строеж и в петък започнахме“, обясни ръководителят на обекта Борислав Борисов.

Сградата трябва да е готова след 2 години, площта, върху която ще е разположена, е почти декар – 970 кв.м, но в момента все още цялата не е освободена и в края, където е заведението „Дио Роза“, все още стои част от сградата на някогашната стара автогара на Благоевград.

„От ЧЕЗ още не са си преместили трафопоста, затова изчакваме. Надявам се до месец да го направят, за да съборим и последната част. Всичко ще е една цяла сграда“, обясни Б. Борисов.

Строителните дейности на обекта заедно с него следеше вчера пряко и бившият заместник-кмет по строителството на Благоевград инж. Янко Янков. Както „Струма” писа, той подаде оставката си през май, след като багери започнаха да събарят сградата на емблематичния комплекс „Кончето“ . Тогава стана ясно, че целият имот от 1021 кв.м е собственост на софийската фирма „Строителство и саниране – инженеринг консулт” ЕООД с управител 25-годишната Елизабет Урукова, чиято майка бе омъжена за певеца Веселин Маринов.

Младата софиянка подписала договора за покупка на имота от 837 кв.м от „Пътнически превози“ през март 2016 г., през декември пък община Благоевград й продала своите 184 идеални части от поземления имот. Любопитно е, че фирмата от 2009 г. до  2012 г. е била на инж. Я. Янков. През периода 2009-2013 г. пък бившият зам. кмет по строителството на Благоевград е бил партньор и в „Стройинвест консулт“, която сега строи в имота на бившия комплекс „Кончето”.

Известно е, че преди инж. Янков да седне в зам. кметското кресло, е бил управител на „Екоконсулт“ ДЗЗД, с която са голяма част от договорите на обследване на жилищните блокове в Благоевград преди санирането им. По-късно фирмата „Строителство и саниране – инженеринг консулт” ЕООД участва и в самото саниране, след като спечели търгове за изпълнител на обектите.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам...

    Прокуратурата ще го поеме ли този бивш зам. кмет? ОчевАдно е наличието на конфликт на интереси и ползване на служебното положение за лично облагодетелстване. Би трябвало да се разследва и този, който го е назначил за зам. кмет, сиреч Кмето, и колко процента му е била комисионната!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *