Бившият шеф на транспорта в общинската болница в Дупница Л. Гаврилов се докосна до чудотворната икона на Света Богородица в Света гора

Бившият шеф на транспорта в общинската болница в Дупница Любомир Гаврилов се върна от 3-дневен престой в Атонския манастир. Вчера той дойде в общинската болница, за да разкаже пред бившите си колеги за емоциите, които е преживял в светата обител:
„Бяхме група 5-има мъже в Атонския манастир. Изживяването за мен беше голямо и ще го помня, докато съм жив. В момента, в който стъпихме в светата обител, пристигна украинска делегация, ръководена от главата на украинската църква. Те подариха чудотворна икона на Света Богородица на украинския манастир в Света гора. Докоснах се до чудо, което, ако не бях видял с очите си, нямаше да повярвам – от дървената част на иконата течеше миро. Църковен служител от делегацията избърса с кърпичка иконата, накара ме и аз да си избърша ръцете и след това се допрях до нея – и наистина по пръстите ми имаше миро. Окрилен се чувствам, тъй като съм се докоснал до нещо неземно. Това беше истинско чудо.
Манастирът в Атон беше пълен с туристи, така се стекоха обстоятелствата, че четирима от групата седнахме на една маса с украинските висши свещеници, за да хапнем на обяд. Менюто в манастира е еднакво за всички – и за посетители, и за обитателите му, дори от най-висш ранг. Нашата група отидохме и до Зографския манастир, поклонихме се на това свято за нас място и се помолих за здраве на всички дупничани. За целия престой в Атонския манастир платихме по 25 евро за нощувка и храна. За да отидем в Атон, си извадихме от София визи.
Върнах се от Атон зареден с много енергия и пречистен. Преди това съм ходил два пъти в манастира, но сегашното ми посещение остави най-голям отпечатък в съзнанието ми“, разказа Л. Гаврилов.
Любомир Гаврилов се пенсионира преди няколко месеца от единственото работно място в живота си – общинската болница в Дупница, където в продължение на 40 години се е занимавал с транспорта на здравното заведение.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *