Бивш полицай от Сандански влезе в бизнеса с хероин, дясната му ръка – петричанин

Бившият сандански полицай Георги Комов бе осъден на 1 година и 2 месеца затвор за наркотрафик. Той се призна за виновен, че е направил опит да пренесе в Гърция близо 200 грама хероин, и сключи споразумение с прокуратурата. Дрогата бе открита в тайника на лек автомобил „Мазда“, управляван от 48-годишния бивш полицай при спецоперация на 27 юни на ГКПП – Кулата. Експертизата установи, че хероинът е със съдържание на активен наркотично действащ компонент – диацетилморфин, от 10,92%, а стойността му възлиза на 7994 лв. Присъдата влиза в сила, след като споразумението бе одобрено от окръжния съдия Петър Пандев.

Като подбудител и помагач на неуспешната контрабанда бе уличен 60-годишният петричанин Николай Барбутов, който на 29 юни е задържан под стража с определение на окръжния съдия Илияна Стоилова. Докато изтърпяваше мярката си в следствения арест, на 11 юли му стана лошо и въпреки оказаната му първа помощ почина, най-вероятно от инфаркт. След смъртта му следствието срещу него бе прекратено.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Лео

    1)За толкова ниска присъда няма смисъл да му плащаме съдебните разходи.
    2)Изкарва отровата извън страната и това не би трябвало да ни касае. По-практично е да се оставеше на гърците да се оправят с него.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *