Благоевградският бизнесмен Н. Гръчки подари офиса си на дъщеря си Марияна

Известният благоевградски хлебопроизводител Нейчо Гръчки се отказва от офисите си в града, за да може дъщеря му да си направи там сладкарска работилница. Необичайното бизнес решение е в полза на фирмата на щерка му Марияна „Ен Джи Бейкъри“ ЕООД, която е решила да отрупа помещението с площ 112.7 кв.м с хладилници, камери, работни плотове и печки, и да започне там производство на сладки изкушения.

В помещението ще има приемна за вкарване на суровините – брашно, захар, яйца, млечни продукти, шоколади и др., място за обработка на суровините, за изпичането на сладкишите, художествен кът за украсата им, опаковане и етикетиране. Плановете на сладката фея в рода Гръчки са в сладкарската работилница да се произвеждат различни сладкарски изделия в количество до 6 тона годишно.
Нейчо Гръчки е един от първите в Благоевград частни производители на хляб и хлебни изделия. Захваща се с насъщния още в първите години след демократичните промени и прави хлебопекарните си в гр. Кочериново. През 2003 г. семейството му откри сладкарница в Благоевград, после тя стана верига от магазини за сладки изкушения, които се въртят изцяло от дъщерите му Зоя Денинска и Марияна Гръчка.

Решението на семейството за разкриване на поредното производствено помещение е сигурен показател, че базата им за сладкарския бизнес вече е „отесняла“ и не може да насмогва на поръчките.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *