Благоевградчанин се потопи в тенис магията на „Уимбълдън“, гледа Бердих-Тийм с промо билет от 25 паунда

Благоевградчанинът Иван Лалев, който работи от няколко години в Лондон, се потопи в магията на най-популярния турнир от Големия шлем – откритото първенство по тенис на Великобритания „Уимбълдън“. Кандидат-майсторът на спорта по шахмат се почувствал отпаднал сутринта и разбрал, че е с висока температура. Заради това решил да пропусне работния ден и се разходил до намиращия се на 10 минути пешком централен корт на най-големия тенис комплекс с тревна настилка.

„Късметът ми проработи, продаваха промо билети и се наредих на опашката. След близо 4 часа взех един и влязох. Пропускът ми е за хълма с огромната видеостена и общата зона, но имаше кортове със свободен достъп, където са останали празни места. Мушнах се в корт номер 3, където тъкмо свършваше женският мач. Настръхнах, разбирайки, че съм влязъл минута преди началото на осминафиналния сблъсък между Томас Бердих и Доминик Тийм. Изгледах целия им 5-сетов спор. На живо изпълненията им изглеждат по друг начин, не е като по телевизията. След победата на чеха отидох на хълма, където догледах драматичната загуба на Рафаел Надал от Жил Мюлер с 2:3 сета. Десетина минути след това влязох да се поразтъпча на корт номер 1, където се бе играл този изключителен двубой“, разказа Ив. Лалев.

Той е фен на швейцарския маестро Роджър Федерер и мечтае да го гледа на „Уимбълдън“, за което има отлични шансове до края на турнира.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *