Благоевградчанката Красимира Георгиева: От 19 г. съм вдовица, сега няма да получа 40 лв. коледна добавка, защото пенсията ми е малко над 321 лв., кога ще се помисли за самотните хора“

Благоевградчанката Красимира Георгиева поиска думата във в. „Струма“ по повод коледните добавки на пенсионерите. Според правителствено решение еднократни бонуси от 40 лв. ще получат хората, чиято пенсия е в размер до 321 лв.
„Аз не попадам в тази категория, тъй като моята пенсия е 376 лв. Вдовица съм от 19 години и ми стана много тъжно, че никой не помисли за самотните хора. А такива като мене са много в тази държава. Сега какво излиза, че семейство възрастни хора, които получават пенсии под 321 лв., ще вземат за Коледа 80 лв. Те са двама души, но се топлят в една стая с климатик, както аз, ще гледат един телевизор, както аз, и ще платят такса за асансьор, както аз. Не може ли правителството да направи нещо и за самотните пенсионери и не си ли дава сметка, че по този начин ни дискриминира и разделя. Замисля ли се, че по този начин ни пожелават не приятна, а неприятна Коледа““, пита 66-годишната пенсионерка. Красимира Георгиева добавя, че цял живот се е трудила и плащала данъци на държавата.
„21 години работих в ЗСТ – първо като шлосер, след това като касиер счетоводител. После работих в търговията в частната фирма на Димитър Хаджиев – „Бони оборот“. После се оказа, че за 5 години работа съм била осигурявана само 9 месеца на минималната заплата. През следващите 16 години работих във фирмата на Даниела Джогова -„Гилд груп“, и също съм осигурявана на минималната заплата. През цялото време сме мълчали от страх да ни си загубим работата и накрая получих пенсия от 235 лв. Докато работих, винаги съм съчувствала на хора, които идваха да си купят една рибка. Едно е да почувстваш, друго е да те жегне. Чак сега разбирам какво е било в душите и сърцата им. Питам се към кого да се обърна за да си защитя правата“ Благодаря на Бога, че имам добри деца и се храня при тях, за да икономисвам, и знам, че няма да ме изоставят. Ако съм само аз в това положение, здраве му кажи… Цял живот съм се молила на Бога, но сега се обръщам към институциите да направят нещо, за да няма разделение сред възрастните хора, защото и те имат майки и бащи“, апелира Красимира Георгиева.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Страничен наблюдател

    Уважаема г-жо Георгиева, Сякаш много бързо забравихте какво бе направено за вас през всичките тези години. Позволявате си да коментирате г-жа Джогова, която мина през ада за да осигури на всички постоянна работа и доходи и нито един път не удържа осигурителните вноски за сметка на работниците. А защо не кажете какви привилегии и обезщетения сте получили? Тук мога да цитирам поговорката „Храни куче да те лае!“

    Отговори
  2. Валя Маринова

    Много съжалявам госпожата,но моите родители с по 40 години трудов стаж едва достигат двамата взети заедно, нейната пенсия ! Въпросната госпожа няма ли деца да ѝ дадат по 20 лева или поканят за празниците?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *