БМВ-то на сина на Златистия катастрофира зрелищно, майка му пое вината

Лекият автомобил БМВ на сина на някогашното страшилище на Дупница Злати Златев-Златистия катастрофира зрелищно, качи се на тротоара, удари се в дърво и се спря в къща. При пристигането на полицейската патрулка на мястото на катастрофата била майката на Йордан Златев – Фиданка Мантаркова, която заявила, че тя е шофирала БМВ-то, и е поела вината за ПТП-то. Тествана е с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен.

Минувачи коментираха, че в БМВ-то пътували двама младежи. Автомобилът се е движел с висока скорост по ул. „Патриарх Евтимий” около 9,00 ч. сутринта, а зад волана е бил Йордан Златев, син на Златистия. Той не е успял да овладее автомобила, качил се на тротоара, ударил се в дърво и от там се забил в къща.

Очевидците на зрелищната каскада обаче признаха, че са отказали да дадат писмени показания пред униформените от страх заради черната слава около името на Златистия. Няма и видеокамери, които да разкрият истината кой е бил зад волана на БМВ-то.

Името на сина на Златистия се появи и в друг инцидент.

В петък вечерта е подаден сигнал на тел. 112 и в Спешен център – Дупница, че на бензиностанция OMV край Дупница има сбиване. На място са пристигнали патрулка от РУП – Дупница и линейка на Спешен център в града. Сред участниците в боя е бил и Йордан Златев, но за късмет при сбиването нямало пострадали.

Както „Струма“ писа, Йордан Златев напусна Дупница през 2011 г. и се засели във Варна след побой, нанесен му от авери на Николай Радев-Отвертката, който бе убит преди около 3 г. Във Варна синът на Златистия е взел под наем фитнес зала. Й. Златев досега не е имал проблеми с полицията. Негови познати коментират, че за разлика от баща си, той избягвал скандали и побоища.

Златистия в момента е в Централния софийски затвор.

Както „Струма“ писа, Злати Златев беше пуснат предсрочно на свобода след излежани 13 г. в затвора за убийство, но бързо се върна в зандана. Това стана, след като пиян, той подкара мерцедеса си и счупи бариерата на РУП – Дупница, като нахлу с автомобила в двора на полицията. Съдът му наложи присъда 10 м. строг затвор и да плати 1940  лв. – стойността на бариерата.

Малко след това Златистия пак се забърка в скандал, като представи фалшиво свидетелство за управление на МПС.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *