Борисов към полицаите: Лимитите за бензин няма да има, но да не започнете да крадете бензин

Премиерът Бойко Борисов нареди да се дадат 5 млн. лева за бензин на полицаите, както и около 10 млн. за летни униформи.

Административните тежести в МВР са концентрирани в КАТ и в издаването на паспорти. Усещането на хората за работата на полицията е това да си извадиш някакъв документ. Министърът и гл. секретар правят одит в момента и ще оправим нещата. Компромиси няма да се правят. Това заяви премиерът Бойко Борисов след проведено национално съвещание на ръководството на МВР, на което присъства и главния прокурор Сотир Цацаров, съобщава БГНЕС.

„За тези години се направиха доста сгради – цялата служба на ДАНС, на БОП, на СДВР. Мисля, че трябва да се дадат още пари за капитални ремонти, за да се подобри материалната база, каза Борисов. Той се възмути, че има служби като КАТ, които искат пари, а „90 тона алуминиеви табели стоят и заемат помещението“. „Продайте ги, направете си тоалетни, направете си електронна връзка“, препоръча той. МВР има 700 души електронно обслужване, а искат електрона връзка от държавата, друга дирекция 1300 души управляват собствеността. И всеки министър така го облъчвате, така затъва, че той решава, че тези хора са необходими. Искат се безумни неща – лична карта с акт за раждане“, изреди премиерът.

Той даде и пример за свидетелството за съдимост, че навсякъде е „добър ден, дайте свидетелството за съдимост“. Борисов заяви, че и при издаването на разрешителни за оръжия се изискват много документи. „С тази административна тежест , компромис няма да се прави. Искам всеки ден директорите да отиват на едно гише доброволно, във време, когато не ги очакват. В кафетата около КАТ е пълно с лобисти, с посредници“, твърди премиерът и препоръча директорите да си вършат работата.

„Битовата престъпност – назначаваме хора така, както сме поели ангажимент“, заяви Борисов и изчисли, че има средства за бензин, няма смени в ръководните структури на МВР и има условия да се справят с битовата престъпност. Битката с контрабандата с усилията на ДАНС, на митниците, на прокуратурата, на данъчните борбата дава резултат. И тук имаме да желаем повече. В момента контрабандата на цигари е около 8 процента, трябва да стигне 5%, подчерта той. Борисов заяви, че той е против лимит за горивото на служебните полицейски автомобили и затова такива вече няма да има. „Но да не започнете да крадете бензин“, предупреди Борисов служителите. „Така искам да бъдат направени наряди – по села, думата нямаме пари за бензин или за нафта, не искам да чувам! Лимитите ще ви ги платя, но да не сте посетили адрес или село, защото не ви е стигнал бензина не искам да го чувам“, каза още премиерът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *