Борисов: Не съм се виждал със Симеонов, за втори лифт на Банско с две ръце съм „за“

Думите на 2017 година за мен са „мир“ и „Балкани“. Това каза премиерът Бойко Борисов. По думите му Договорът с Македония е ключов за Балканите. Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това. Премиерът отново подчерта, че България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на границите ни. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа, подчерта Бойко Борисов.

Не съм се виждал още с Валери Симеонов, защото ме нямаше. Факт е, че 2001 година е подписан договор, който има фактически грешки. Ако има текст, в който пише, че МС одобрява втори лифт на Банско, го правим, каза още премиерът. Аз съм за втори лифт, спазвайки се закона, но да са спокойни и еколозите, без да се отреже нито един бор, ако се отреже, то да се засадят още 1 000 на тяхно място, допълни Борисов. За мен политик на годината е Томислав Дончев. Искам просто да дам своята оценка за неговата работа. Цветанов е бил много пъти, да чуе сега и Дончев, че неговата работа се забелязва, каза Борисов.

Ананиев каза в парламента, ако трябва нещо допълнително да се гарантира е, че ако в 1/3 от страните има дадено лекарство, трябва да го купим и ние. Нямаме проблем с финансовото осигуряване. Вчера изпратихме „Спартан“ да транспортира едно детенце в Германия, искам да успокоя хората, ще се погрижим за всички, ако не работи нещо добре, вкарваме го в парламента и го решаваме. Не искаме българите да се превръщаме в опитни зайци, каза Борисов.

„Искам за пореден път да уточня, че това не е мораториум. В областта на онкологията Министерството на здравеопазването ще поеме заплащането за медикаментите. Всеки, който има нужда от лечение и съответно лекарство, ще получи нужната здравна помощ. Механизмът, който създаваме, гарантира лечението на онкоболните пациенти и имат нужда от новите молекули, които не са включени в бюджета на НЗОК“, каза в пряко включване по „Дарик“ здравният министър Кирил Ананиев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *