„Бръмбар“ спука тъпанчето на абитуриентка на матурата

Абитуриентка от Пловдив си спука тъпанчето с бръмбар за преписване по време на вчерашната втора матура. Дванадесетокласничката от местна гимназия поставила малка китайска магнитна слушалка в ушния си канал. След изпита обаче не успяла да я извади и се наложило да постъпи в болница.

За инцидента потвърди един от най-добрите специалисти уши-нос-гърло в града, пише „Марица“. Той заяви, че случаят въобще не е изолиран.

С провеждането на матурите и започването на приемните изпити за колежи и университети пациентите с подобен проблем се увеличават. Сред тях има и такива, които вече са част от академичния живот и са изтеглили изпитите си с месец, за да отпътуват на бригади в чужбина.

„В повечето случаи накрая преписвачите идват като наши пациенти. Микрослушалките се вадят почти оперативно“, предупреди лекарят. Налага се малките устройства да бъдат премахвани под микроскоп, а усложненията не са рядкост. В опита си сами да извадят чуждото тяло от себе си много зрелостници и студенти увреждат слуха си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *